پرده‌خواني نقالان در کاخ موزه‌ها و مراکز پذيرايي سنتي

مسعود علويان صدر در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در راستاي ثبت جهاني هزاره سرايش شاهنامه در فهرست ميراث جهاني يونسکو و نيز تبيين جايگاه ميراث معنوي در ساختار و بطن زندگي مردم، اجراي برنامه‌هاي زنده پرده‌خواني در کاخ موزه‌ها، مراکز پذيرايي و قهوه‌خانه‌هاي سنتي آغاز شد.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛ با هماهنگي‌هاي صورت گرفته از سوي معاونت گردشگري در گام نخست و درهفته گذشته، مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد ميزبان نخستين برنامه پرده‌خواني با موضوع سوگواري سالار شهيدان اباعبداله الحسين(ع) بود که با استقبال بسيار مخاطبان روبرو شد.

وي با اشاره به اين که از اين پس قرار است فرهنگ پرده‌خواني در کاخ موزه‌ها و مراکز پذيرايي بين مردم نهادينه شود اظهار داشت: همواره ميراث معنوي و احياي آن به ويژه احياي آن بخش از ميراث معنوي در آستانه فراموشي کشور در افکار مردم به صورت عملي در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي قرار داشته است براين اساس با اجراي برنامه‌هاي زنده پرده‌خواني ياد و خاطره ميراث معنوي کشور در وجود مردم براي هميشه باقي خواهد ماند.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛ دراين برنامه از تعدادي از استادان، نقالان ومرشدان اين هنر بهره گرفته‌ايم البته آموزش به نيروهاي جديد به منظور اشتغال زايي و انتقال اين ميراث به نسل‌هاي بعدي در دستور کار قرار گرفته است.

علويان صدر ادامه داد: البته پردخواني دربرگيرنده مفاهيم بسياري هم‌چون عزاداري امام حسين (ع) و نيز شاهنامه خواني و موضوع‌هاي ديگر است که براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته پس از پايان ايام محرم و صفر، پرده‌خواني در موضوع‌هاي ديگر اجرا خواهد شد. /118

انتهای پیام/

کد خبر 138810073